Tatlı krizleri yaşayanlar kışın aradıkları çeşitliliği bulamayabilir. Kışın meyve çeşitliliği yaz mevsimi kadar olmasa da birbirinden lezzetli tatlılar yapabilecek hoşlukta meyveler mevcut. Bal kabağı, cennet hurması, ayva, armut, muz, portakal birinci akla gelenlerden.
Bugün sizin için basitliğindeki şıklıkla öne çıkan meyve ile imali kolay, lezzeti olay bir tanım hazırladık. Evet, tabi ki elma! Soğuk kış günlerinde mutfağınız enfes kokularla doysun isterseniz 4 gereçli pratik elmalı milföy tanımını deneyin!
İhtiyacınız olan şey yalnızca 4 kolay malzeme! Buzluktan milföylerinizi çıkartın, başlıyoruz!
(TARÇINLI) ELMALI MİLFÖY TARİFİ
Elmalı Milföy İçin Materyaller:
- Elma
- Milföy
- Tarçın
- Toz şeker
ELMALI MİLFÖY YAPILIŞI:
Adım 1:
Milföyleriniz buzluktaysa çıkarın, biraz gevşesin. Elmaları her biri daire olacak formda dilimleyin.
Adım 2:
Bir kaba biraz toz şeker ve tarçın döküp karıştırın.
Elma dilimlerini bu karışıma bulayın.
Adım 3:
Milföy kare dilimi yavaşça elinizle açın. Hamurun ortasına şeker ve tarçına bulanmış yuvarlak elma dilimini yerleştirin.
Ardından milföyün köşelerini elmanın ortasındaki deliğe yanlışsız kapatın.
Adım 4:
Üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
-
SÜSLEMEK İÇİN TEKLİF:
- Elmalı milföylerinizi servis ederken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun!
İlginizi çekebilir: