Gıdaların bozulmadan uzun mühletler saklanması için akla birinci gelen yerlerden biri olan buzdolapları, maalesef ki her besin da birebir etkiyi sağlamıyor.
Buzdolabında Soğan Saklamak Çürümesine Neden Oluyor
Özellikle buzdolabında soğan saklamanın büyük bir kusur olduğunu vurgulayan uzmanlar, çiğ soğanın buzdolabının içindeki yüksek nemi emdiğini ve süratlice yumuşayarak çürümesine sebep olduğunun altını çiziyor.
Yüksek Sıcaklıkta Saklanan Soğanlar Filizlenerek Ömrü Kısalıyor
Aynı vakitte, soğanları soğuk ortamda saklamak, içerisinde bulunan nişastanın şekere dönüşmesine neden olarak yapısını bozulmasını sağlıyor. Yüksek sıcaklıkta saklanan soğanlar ise çabuk filizlenerek ömrü kısalıyor.
Peki, buzdolabında soğan saklamak bir kusursa, soğanları en gerçek halde nasıl saklayabilirsiniz? İşte cevabı…
Soğan Nasıl Saklanmalı?
Soğan saklamak için ülkü ortam kuru, karanlık ve hava sirkülasyonu olan yerlerdir. Kiler, serin dolap içleri ya da güzel havalandırılan çekmeceler soğan saklamak için en uygun ortamlardır.
Doğranmış Soğan Nasıl Saklanır?
Doğranmış soğanlarda ise bu durum daha farklı seyrediyor. Uzmanlar, doğranmış, kesilmiş yahut pişmiş soğanları, streç sinemayla sarılarak yahut hava geçirmez kaplarda kesinlikle buzdolabında saklanması gerektiğini belirtiyor.
İlginizi çekebilir;