‘İsraf etmeyin, dönüştürün’ anlayışıyla dünden kalan yemeklerinizi öbür bir şeye dönüştürebilirsiniz. Kalan kekleri değerlendirebileceğiniz kolay bir atıştırmalık tarifi hazırladık.
Artan keklerinizle pişirmesiz 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tanımı evde kolayca uygulayabilirsiniz. Bayat kek toplarını dışarı çıkarken yanınıza atıştırmalık olarak alabilir, çocukların beslenme çantasına koyabilir ya da çay kahvenin yanında tüketebilirsiniz.
BAYAT KEK TOPLARI NASIL YAPILIR?
MALZEMELER:
-
Bayat kekler
-
Petibör bisküvi (ya da kurabiye parçaları)
-
Kakao
-
Ceviz, fındık, fıstık üzere kuru yemişler (isteğe bağlı çeşit ve miktarda)
-
Aldığı kadar süt
Üzerini süslemek için;
-
Hindistan cevizi rendesi
-
Dövülmüş fındık ya da ceviz
-
Kakao
YAPILIŞI:
Kekleri bir kaba alın ve elinizde ufalayın.
Ufalanmış bisküvi kakao ve yemişleri ekleyin.
Kontrollü bir biçimde azar azar süt ekleyin. Hamursu bir kıvam olmalı. Fazla cıvık olmamasına itina gösterin.
En son üzerini Hindistan cevizi, kakao ya da fındık ile kaplayın.
Afiyet olsun!
İlginizi çekebilir: