Hafta sonu arkadaşlarınızla yahut çocuklarınızla keyifli anlar yaşamak istiyorsanız, sizin için hazırladığımız eğlenceli ve pratik kurabiye tanımına göz atın! Cam şeker ile hazırlanan bu kurabiyeler vitray hissi veren, yapımı eğlenceli yemesi lezzetli bir tecrübe sunacak.
Vitray kurabiye yapmanın püf noktasını ve lezzetli kurabiye hamuru tanımını sizinle paylaşıyoruz. Hafta sonu yapılacaklar listenize eklemeyi unutmayın! Bu tarife çocuklarınız bayılacak! Çay muhabbetlerine en hoş eşlikçilerden biri olamaya aday bu tarife, misafirleriniz de çok sevecek.
EĞLENCELİ VE PRATİK: VİTRAY KURABİYE TARİFİ
Vitray (Cam) Kurabiye İçin Gereçler:
- 250 gram tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
- Cam şeker
CAM (VİTRAY) KURABİYE NASIL YAPILIR?
Cam kurabiye yapılışını adım adım izleyelim.
Adım 1:
Tereyağı, yumurta, sıvıyağ, pudra şekeri, nişasta, sirke ile kurabiye hamuru tutun.
Yavaş yavaş un ekleyin.
Kabartma tozu ve vanilini de ekleyin. Kulak göğsü kıvamında bir hamur olmalı.
Hamuru buzdolabında dinlendirin.
Adım 2:
Cam şekerleri parçalayın fakat toz olmasın, iri kesimler olmalı. Bir kenarda bekletin.
Adım 3:
Hamura bir form verin (daire ya da yıldız formu olabilir).
Aynı biçimden bir tane daha yapın. İkinci yaptığınızın ortasından tıpkı formun biraz küçüğü olacak formda bir kesim çıkarın.
Örneğin daire yaptıysanız; elinizde bir daire ve içi boş daire olmalı.
Bu iki parçayı üst üste koyun.
Ortadaki boşluğu şeker kesimleri ile doldurun.
Adım 4:
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi dönene kadar pişirin.
Kurabiyeleri tepsiden çıkarmak için büsbütün soğumasını bekleyin. Aksi halde şekerler erimiş olduğu için tepsiye yapışır ve cam manzara bozulur.
Afiyet olsun!
İlginizi çekebilir: