Kahramanmaraş mutfağından: Harmanda Paklov tatlısı tanımı

Eskiden kıtlık periyotlarında, eldeki kısıtlı materyallerle yapılan bu tatlı, günümüzde ise doğal materyalleri ve klâsik tanımıyla rahmetin ve kültürel zenginliğin simgesi haline gelmiştir. Mürüvvet Alparslan Nazlı’nın ihtimamlı dokunuşları sayesinde, geçmişin mütevazı tatlısı Harmanda Paklov bugün hâlâ sofralarda kendine yer buluyor. İşte kolay materyallerle yapılan yöresel, klasik ve pratik bir lezzet olan Harmanda Paklov tanımı…

KAHRAMANMARAŞ’IN YÖRESEL TATLISI: HARMANDA PAKLOV TARİFİ

Malzemeler:

2-3 yemek kaşığı sade yağ

3-4 Kuru yufka (Bayatlamış ekmek ile de yapabilirsiniz)

2 su bardağı üzüm pekmezi

Su

Ceviz

Yapılışı:

– Birinci olarak tencereye sade yağ koyun.

– Daha sonra kuru yufkaları ufalayıp erittiğiniz yağın üstüne ekleyin. Tencerede güzelce yağ ile birlikte kavurun.

– Hepsinin birebir oranda kavurulması için daima karıştırmaya devam edin. Yufkalar kavrulduktan sonra ocaktan alın.

– Üstüne su ekleyip ısıttığınız üzüm pekmezini dökün. Bu formda karıştırın ve servis tabağına alın.

– Son olarak ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz. 

Yorum yapın

Sitemiz bir sosyal içerik platformu ve haber sitesi olup çeşitli kategorilerde yayın yapmaktadır. Her türlü soru, görüş, öneri ve istekleriniz ayrıca reklam ve tanıtım yazısı talepleriniz için shmedya@proton.me adresine mail iletebilirsiniz.
izmir avukat puff gaziantep marangoz hd film izle film izle likit kiralık konteyner kiralık yük konteyner kiralık konteyner ev kiralık şantiye konteyner yedek parçaları instagram takipçi satın al takipçi satın al
pubg mobile uc pubg mobile uc satın al uc satın al pubg uc uc