Eskiden kıtlık periyotlarında, eldeki kısıtlı materyallerle yapılan bu tatlı, günümüzde ise doğal materyalleri ve klâsik tanımıyla rahmetin ve kültürel zenginliğin simgesi haline gelmiştir. Mürüvvet Alparslan Nazlı’nın ihtimamlı dokunuşları sayesinde, geçmişin mütevazı tatlısı Harmanda Paklov bugün hâlâ sofralarda kendine yer buluyor. İşte kolay materyallerle yapılan yöresel, klasik ve pratik bir lezzet olan Harmanda Paklov tanımı…
KAHRAMANMARAŞ’IN YÖRESEL TATLISI: HARMANDA PAKLOV TARİFİ
Malzemeler:
2-3 yemek kaşığı sade yağ
3-4 Kuru yufka (Bayatlamış ekmek ile de yapabilirsiniz)
2 su bardağı üzüm pekmezi
Su
Ceviz
Yapılışı:
– Birinci olarak tencereye sade yağ koyun.
– Daha sonra kuru yufkaları ufalayıp erittiğiniz yağın üstüne ekleyin. Tencerede güzelce yağ ile birlikte kavurun.
– Hepsinin birebir oranda kavurulması için daima karıştırmaya devam edin. Yufkalar kavrulduktan sonra ocaktan alın.
– Üstüne su ekleyip ısıttığınız üzüm pekmezini dökün. Bu formda karıştırın ve servis tabağına alın.
– Son olarak ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz.