Muazzam domates çorbası tarifi! Eminiz ki daha evvel bu türlü bir lezzet denemediniz

Domates çorbası, domatesin doğal tatları, ince baharat dokunuşları ve kremsi yapısıyla gerek sıcak gerekse soğuk servis edilebiliyor. Her mevsim tercih edilen domates çorbası birebir vakitte günün her saatine de uygun bir seçenek sunuyor. Her bir yudumunda mutfaktaki ustalığınızı ortaya koymanıza imkan tanıyor.

Türk mutfağında hem de dünya çapında sevilen domates çorbası, pratikliğiyle mutfakta harcanan vakti minimuma indiriyor. Hem doyurucu hem besleyici özellikleriyle de sofralarımızın baş tacı haline geliyor. İşte, lezzetli aromasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakan domates çorbası tanımı…

İŞTE, DOMATES ÇORBASI TANIMI…

1 kg olgun domates (veya 2 su bardağı domates püresi)

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)

4 su bardağı zerzevat yahut tavuk suyu (ya da su)

1/2 su bardağı süt (isteğe bağlı, çorbanın kremamsı olması için)

1 yemek kaşığı un (isteğe bağlı, koyu kıvam için)


Domates Çorbasının Yapılışı

-Soğanı küçük küçük doğrayın. Sarımsakları da ince ince doğrayın yahut rendeleyin.

-Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Akabinde sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.

-Domateslerin kabuklarını soyup doğrayarak ya da rondodan geçirerek tencereye ekleyin. Şayet domatesler çok su bırakıyorsa, bir mühlet karıştırarak pişirin. Şayet domates püresi kullanıyorsanız, bu etapta ekleyebilirsiniz.

-Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak şeker ekleyin. Şeker, domateslerin asidik yapısını dengelemeye yardımcı olur, fakat isteğe bağlıdır.

-Sebze yahut tavuk suyunu ekleyin (suyu ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayabilirsiniz). Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 15-20 dakika kadar pişirin.

-Çorbanın daha pürüzsüz olmasını isterseniz, bir el blenderı ile çorbayı püre haline getirebilirsiniz. Şayet el blenderı yoksa, olağan bir blenderda da çorbanın tamamını ezebilirsiniz.

-Çorbanın kıvamı biraz daha ağır olsun isterseniz, bu basamakta süt ve un ekleyebilirsiniz. Unu bir ölçü suyla açıp çorbaya ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Süt de çorbanın daha kremamsı bir doku kazanmasını sağlar.

Çorba istenilen kıvama gelince, birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Domates çorbası servise hazır. Yanında kruton ya da rendelenmiş peynirle servis edebilirsiniz.

Yorum yapın

Sitemiz bir sosyal içerik platformu ve haber sitesi olup çeşitli kategorilerde yayın yapmaktadır. Her türlü soru, görüş, öneri ve istekleriniz ayrıca reklam ve tanıtım yazısı talepleriniz için shmedya@proton.me adresine mail iletebilirsiniz.
gaziantep marangoz hd film izle film izle likit antalya psikolog calculator kiralık konteyner kiralık yük konteyner kiralık konteyner ev kiralık şantiye konteyner yedek parçaları
pubg uc yükleme mlbb elmas pubg mobile uc valorant vp
film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle film izle