Birçok uzmanın uzak durulmasını önerdiği üç beyazdan biridir, un. Unlu mamüller, fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin baş düşmanı olsa da klâsik Türk mutfağı deyince hamur işini anmadan geçemeyiz.
Sadece kilo vermek adına değil, sıhhat açısından da un tüketimi sonlandırılabilir. Son yıllarda epeyce yaygınlık kazanan gluten alerjisine sahip şahıslar ve şeker hastaları da yeniden undan uzak durmaya çalışmalıdır.
O halde, sizin için unsuz poğaça tanımı hazırladık. Lor peyniriyle hazırlanan bu poğaça, çay saatlerinizin yeni yıldızı olacak. İşte, unsuz poğaça tanımı…
UNSUZ POĞAÇA TARİFİ
Unsuz Poğaça İçin Gereçler:
-
400 gram lor peyniri
-
2 adet yumurta
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
Dereotu
-
Maydanoz
-
Tuz
-
Karabiber
-
Pul biber
EN KOLAY UNSUZ POĞAÇA NASIL YAPILIR?
Bütün gereçleri bir yoğurma kabına alalım ve güzelce yoğuralım.
Şekil vererek tepsiye ya da bir borcama dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.