Kıymalı harçla doldurulmuş bir nevi lezzetli bir hamur bohçası olan mantının seveni çok. Mantı başlı başına sofranın tacıdır denebilir. Lakin mantı varken sofrayı zenginleştirmek biraz güç olabiliyor.
Hamurlu ve karbonhidrat yüklü bir yemek olduğundan yanına makarna, pilav üzere yemekler koymayı tercih etmemeniz çok doğal. Çok fazla hamur işi ya da ağır karbonhidrat tüketmek midenizi rahatsız edebilir. Bu nedenle mantının yanında daha hafif yiyecekler hazırlamanızı tavsiye ederiz. Haber7.com grubu olarak sizlere mantının yanında en yeterli sarfiyat? teklifleri hazırladık.
MANTININ YANINDA NE YENİR?
“Mantının yanında hangi çorba masraf? Ben çorbasız yapamam” diyenlerdenseniz şöyle sıcacık bir çorba ile başlangıç yapabilirsiniz…
- Domates çorbası
- Mercimek çorbası
Mantı, karbonhidrat bedeli yüksek bir besin olduğundan yanına daha hafif yiyecekler hazırlamanız âlâ olacaktır. Bol sebzeler kullanarak kolay tarifler pişirebilirsiniz.
- Kabak mücveri
- Havuç mücveri
- Şakşuka
- Zeytinyağlı fasulye
- Zeytinyağlı barbunya
- Mercimek köftesi
- Enginar salatası
- Gavurdağı salatası
- Brokoli salatası
EN LEZZETLİ MANTI NASIL YAPILIR?
EN LEZZETLİ MANTI İÇİN MATERYALLER:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1çay kaşığı tuz
MANTI HARCI NASIL YAPILIR?
- 250 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
Üzeri için; sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kavrulmuş salça
EN LEZZETLİ MANTININ YAPILIŞI:
Unu geniş bir yoğurma kabına alın ve ortasını açın. Ortadaki boşluğa yumurta, tuz ve ılık suyu ekleyin. Yavaşça yoğurun.
Ele yapışmayan, esnek bir hamur elde etmelisiniz. Akabinde üzerini kapatarak hamuru dinlenmeye bırakın.
Bu sırada iç harcı yapın. Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun.
Hamurları küçük bezelere ayırın. Her bir bezeyi oklava ile ortalama bir kalınlıkta açın. Yufkadan bir tık kalın olabilir.
Elde ettiğiniz hamuru çarşaf üzere masaya serin ve kare kare kesin.
Küçük kare modüllerin içine kıymalı harçtan ekleyip bohça üzere kapatın.
Derin bir tencerede yaklaşık 15-20 dakika haşlayın.
Mantının üzerine yoğurt ve salça sos dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!